Geschiedenis

Onze banketbakkerij kent een lange geschiedenis, we behoren tot een van de oudste bedrijven van Friesland! Zo werd het bedrijf al opgericht in 1784 door Engbert Jan van der Meulen. Begonnen als kleine dorpsbakkerij, in latere jaren zich gespecialiseerd in banket. Engbert droeg het over aan zoon Jan, die weer aan zoon Engbert, vervolgens weer aan zoon Jan en wederom aan zoon Engbert.

Aan het einde van WOII trad wegens personeelsgebrek schoonzoon Roel Oostra in dienst. Hoewel niet opgeleid in dit vak, maar door ervaring geleerd ging het bedrijf over op iemand anders dan een Van der Meulen. Begin jaren vijftig kwam de heer Markus Boonstra het team versterken.

Toen in 1960 de heer Oostra werd benaderd om directeur te worden bij de schouwburg De Lawei in Drachten, is het bedrijf in handen overgegaan van Markus en Jannie Boonstra. Zij hebben de banketbakkerij verhuisd naar de huidige locatie aan de Zuiderbuurt 38. De huidige eigenaren, Erik en Marianne Hofstede, hebben het bedrijf vervolgens in 1997 overgenomen van de heer en mevrouw Boonstra.

Hierna is het bedrijf grondig gemoderniseerd, wat al direct in 1998 resulteerde in het HACCP-certificaat voor de bakkerijbranche. In 2002 is tenslotte de hele winkel verbouwd en opnieuw ingericht en tevens uitgebreid met een gezellige tearoom. En in 2017 is de winkel met tearoom wederom uitgebreid verbouwd en weer helemaal van deze tijd.